S:T BOTVIDS KATOLSKA FÖRSAMLING
på polska >>>

18 Februari 2024 – 1 söndagen i fastan

Evangelium
Mark 1:12–15

Vid den tiden drev Anden Jesus ut i öknen, och han var i öknen fyrtio dagar och sattes på prov av Satan. Han levde bland de vilda djuren, och änglarna betjänade honom.
                      När Johannes hade blivit fängslad kom Jesus till Galileen och förkunnade Guds budskap och sade: »Tiden är inne, Guds rike är nära. Omvänd er och tro på budskapet.«

Mässor firas i S:t Botvids kyrka i Fittja under veckan varje dag med undantag av måndagar kl 18:30.
På söndagar som vanligt Högmässa kl. 12:00.

Expeditionen är öppen på tisdagar: kl. 15.00 – 18.00.


  • Vi befinner oss nu i början av Fastan och Jesus frestelse som vi idag fått höra i Matteus Evangeliet inleder oss i ett mycket viktigt tema i våra liv. Eftersom satan hade modet att ta steget till att fresta Guds Son kommer han desto mindre att vara rädd för att försöka avleda oss vanliga människor från den rätta vägen i våra liv. Men hans styrka och kraft är endast skenbara eftersom Kristus är Herren. Var och en av oss kan på samma sätt som Kristus övervinna alla försök till frestelse om vi lever enligt Hans lära i Hans Anda.
  • Korsvägsandakt under Fastan kommer att hållas i St. Botvids på fredagar efter kvällsmässan, ca kl. 19.00. Fredagens adoration blir under Fastetiden innan kvälls Mässan, d.v.s. från kl. 17.30.
  • Vecka 9 har vi sportlov. Under sportlovet mellan 26 -29 februari , anordnar vi liksom de gångna åren aktiviteter för barn. Anmälnings blanketter finns utlagda vid anslagstavlan men man kan även anmäla sig till sportlovs aktiviteter direkt till kyrkoherde. Vi ber även om vuxna som kan tänka sig hjälpa till under sportlovet.
  • Om någon eller några av församlingsmedlemmarna vill lämna in begagnade kläder, leksaker, hushållsartiklar eller liknande, till behövande, särskilt till Ukraina då kan ni komma med dessa saker till kyrkan och Caritas gruppen från församlingen ta hand om och transportera sedan gåvorna till Hela människan och behövande. Stor tack för era goda hjärtan!
  • Förra söndagen samlade vi in under kollekten 1738 SEK. Hjärtligt tack för era gåvor till förra veckans kollekt.
  • Efter välsignelsen är alla vänner och gäster inbjudna till kyrkkaffe.