S:T BOTVIDS KATOLSKA FÖRSAMLING
på polska >>>

19 mars 2023 – 4 söndagen i fastan

Evangelium
Joh 9:1, 6–9, 13–17, 34–38

Vid den tiden, när Jesus kom gående, fick han se en man som hade varit blind från födelsen. Jesus spottade på marken, gjorde en deg med spottet och strök degen på mannens ögon och sade: »Gå och tvätta dig i Siloadammen.« (Siloa betyder utsänd.) Mannen gick dit och tvättade sig och kom tillbaka seende. Hans grannar och de som förut hade sett honom som tiggare sade: »Är det inte han som satt och tiggde?« Några sade: »Jo, det är han«, och andra: »Nej, men han är lik honom.« Själv sade han: »Det är jag.«

                      De förde mannen som hade varit blind till fariseerna. Det var på en sabbatsdag som Jesus hade gjort degen och öppnat hans ögon. Nu frågade också fariseerna honom hur han hade fått sin syn. Han svarade: »Han lade en deg på mina ögon, och jag tvättade mig, och nu kan jag se.« Några fariseer sade: »Mannen han talar om är inte sänd av Gud, han håller inte sabbaten.« Men andra sade: »Hur skulle en syndare kunna göra sådana tecken?« De var alltså oeniga, och därför frågade de den blinde en gång till: »Vad tror du själv om honom, eftersom han öppnade dina ögon?« Han svarade: »Att han är en profet.« Då sade de till honom: »Du föddes syndig alltigenom, och du skall undervisa oss!« Och de körde ut honom.

                      Jesus fick höra att de hade kört ut honom, och när han träffade honom frågade han: »Tror du på Människosonen?« Han svarade: »Vem är han, herre? Jag vill tro på honom.« Jesus sade: »Du har sett honom. Det är han som talar med dig.« Då sade han: »Jag tror, herre« och föll ner för honom.

Jag vill påminna att Mässor firas i S:t Botvids kyrka i Fittja under veckan varje dag med undantag av måndagar kl 18:30.
På söndagar som vanligt kl. 12:00.
Mässa på polska kl. 9.30

Expeditionen är öppen på tisdagar mellan kl.15.00 – 18.00.

På måndag, den 20 mars firar vi den st. Josef, Jungfru Marias brudgum, högtid. Mässa firas i vår församling kl. 18.30.


  • Från den 24 till den 26 mars kommer vi att ha fastereträtt i vår församling. Det kommer att ledas av p. Tomasz Orylski från fredag tom söndag under Mässorna. Jag uppmuntrar alla att delta i reträtten för att förbereda sig väl inför Påskens Högtid.
  • På söndag den 26 mars börjar sommartid. Jag ber er alla att ställa fram klockan – en timme och komma till kyrka i tid. Jag vill bara påminna er att natten, från lördag till söndag kommer vi att sova en timme kortare.
  • Korsvägsandakt under fastan kommer att hållas i St. Botvids katolska församling på fredagar efter kvällsmässan, ca kl. 19.00. Fredagens adoration blir under Fastetiden innan kvälls Mässan, d.v.s. från kl. 17.30.
  • Förra söndagen samlade vi in under kollekten 2405 SEK. Hjärtligt tack för era gåvor till förra veckans kollekt.
  • Inget kyrkkaffe idag!