S:T BOTVIDS KATOLSKA FÖRSAMLING
på polska >>>

28 april 2024 – 5 Påsksöndagen

Evangelium
Joh 15:1–8

Vid den tiden sade Jesus till sina lärjungar: »Jag är den sanna vinstocken, och min fader är vinodlaren. Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt ansar han, så att den bär mer frukt. Ni är redan ansade genom ordet som jag har förkunnat för er. Bli kvar i mig, så blir jag kvar i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte sitter kvar på vinstocken, kan inte heller ni göra det om ni inte är kvar i mig. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon är kvar i mig och jag i honom bär han rik frukt: utan mig kan ni ingenting göra. Den som inte är kvar i mig blir som grenarna som kastas bort och vissnar; de samlas ihop och läggs på elden och bränns upp. Om ni blir kvar i mig och mina ord blir kvar i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. Min fader förhärligas när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar.«

Jag vill påminna att Mässor firas i S:t Botvids kyrka i Fittja under veckan varje dag med undantag av måndagar kl. 18:30. På söndagar som vanligt Högmässa kl. 12:00. Mässan på polska kl. 9.30.

Expeditionen är öppen på tisdagar mellan kl. 15:00 och 18:00.


  • Maj månad tillägnas Maria. Vi uppmuntrar alla att delta i majandakter eller att be jungfru Maria litanian hemma eller i kyrkan. Här i vår kyrka kommer vi att be litanian efter varje kvällsmässa.
  • Adoration med tillbedjan varje fredag från kl. 17:30.
  • Nästa lördag, den 04 maj blir det trosundervisning för våra barn från årskurs 2 och 3 som förbereder sig till Första Heliga Kommunion. Vi börjar med kort bön i kyrkan kl. 10.00.
    Årskurs 9 har undervisning samma dag från kl. 14.00!
  • Förra söndagen samlade vi in under kollekten 1293 SEK. Hjärtligt tack för era gåvor till förra veckans kollekt.
  • Efter välsignelsen är alla vänner och gäster inbjudna till kyrkkaffe.