[svenska] po polsku >>>
15 maj 2022
5 Påsksöndagen

Evangelium
Joh 13:31–33a, 34–35
När Judas hade gått ut från salen där Jesus och de tolv hade samlats till måltid sade Jesus: »Nu har Människosonen förhärligats, och Gud har förhärligats i honom. Är nu Gud förhärligad i honom skall Gud också förhärliga honom. Ännu en kort tid är jag hos er, mina barn. Ni kommer att söka efter mig, och jag säger nu till er vad jag sade till judarna: Dit jag går kan ni inte komma. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra. Alla skall förstå att ni är mina lärjungar om ni visar varandra kärlek.«
Jag vill påminna att Mässor firas i S:t Botvids kyrka i Fittja under veckan varje dag kl. 18:30 förutom måndagar. På söndagar som vanligt Högmässa kl. 12:00. Mässan på polska kl. 9.30.
Expeditionen är öppen på tisdagar: kl. 15.00 - 18.00.

• Nästa lördag den 21 maj kl. 12:00 blir det Första Kommunion i S:t Botvids kyrka . Alla barn tillsammans med sina föräldrar och faddrar samlas kl. 11.30 utanför kyrkan vid S:t Botvids staty. Dagen för Första Kommunionen är en helg för hela vår gemenskap. Jag uppmuntrar alla att be för barnen som kommer att ta emot Jesus för första gången nästa lördag i vår kyrka, be för deras föräldrar, familjer och vänner. Må Jesus vara för er alla en källa av glädje, frid och styrka i tron.

Bikt för barn och deras faddrar samt repetition i kyrkan kommer vi att ha på onsdag den 18 maj, från kl. 16.30.

• Maj månad tillägnas Maria. Vi uppmuntrar alla att delta i majandakter eller att be jungfru Maria litanian hemma eller i kyrkan. Här i vår kyrka kommer vi att be litanian efter varje kvällsmässa.

• Adoration med tillbedjan varje fredag från kl. 17:30.

Viktig information gällande undervisningen i höst! De som önskar att deras barn börjar undervisning i årskurs 2 till hösten måste anmäla sina barn i god tid dvs senast sista dagen i maj. Efter det här datumet tar vi inga barn i undervisning som man förbereder till Första Heliga Kommunion. Anmälan kan man göra på expeditionen hos kontoristen på tisdagar. Gäller först till kvarn!

• Förra söndagen samlade vi in under kollekten 1867 SEK. Hjärtligt tack för era gåvor till förra veckans kollekt.

• Efter välsignelsen är alla vänner och gäster inbjudna till kyrkkaffe.
home back 2012 © S:t Botvids Katolska Församling topp